Referat: Pixbo Wallensta, IBF - Lindås Waves

Fullt ös!

Äntligen slutspel!
Kvartsfinal och på andra sidan stod Lindås. Ett duktigt gäng tjejer som brukar ge oss tuffa matcher, de bjuder inte på något. Våra tjejerna var grymt laddade och var beredda att kämpa ner sitt motstånd, väl medvetna om att man inte skall ge Lindås några gratischanser.

Detta var en match för publiken!

Det var fullt ös från första till sista bytet. Idag fanns inte den obligatoriska dippen i Pixbo utan matchen genomfördes disciplinerat. Vi tog tag i taktpinnen och öste på framåt. Lindås stod upp bra, men det var vi som förde matchen. Mycket skott, bra passningsspel och krympta ytor i försvaret. Efter dryga fem minuter kom belöningen genom ett hårt dragskott av Nellie, otagbart upp i krysset efter att Hanna passat Axina som droppade till en frilöpande Nellie.

Vi tryckte på vidare och efter drygt 15 minuter utökar Axina ledningen på pass från Hanna.
Nu blev vi kanske lite bekväma för repliken kom snabbt. Nästan direkt på tekningen fick Lindås upp bollen bakom vårt mål och de jagade efter bollen. Kamp bök och stök, och bollen fortsatte framför mål där stöket fortsatte tills bollen försmädligt långsamt gled över Jossans arm och in i mål. Ett typiskt slutspelmål inte vackert, men mål ändå.

Dock ändra detta inte matchbilden mycket. Vi gick till paus med en 2-1 ledning och känslan var att detta är vår match.
Andra perioden trummade vi vidare med vår tre femmor och alla gjorde sitt yttersta för att vinna. Lindås jobbade också stenhårt men det var vi som satt i förarsätet.
3-1 kom efter ett snyggt frilägesmål av Frida som serverats med en fin pass från Manda.
Några minuter senare drar Nellie in sitt andra mål och nu kände alla sig trygga.
Lindås jobbade för att få till reducering, men vi såg hela tiden till att ligga på rätt sida och krympa deras ytor och längst bak satt nu Ida som tog hand om de bollar som kom hela vägen.

Slutsignal och koncentrerat jubel. Det var inga enorma glädjescener. Tjejerna började nästan direkt vända blicken mot semifinalen. Ett gott tecken, här finns ingen mättnad utan bara hunger.

Semifinalen spelas kl. 19:00 i Torpahallen. Ni som inte kan komma dit kan njuta av den i er dator då den livesänds, dock hoppas vi på att ni kommer och hejar fram era hjältar på plats.